Účinná bělící zubní pasta

Bělící zubní pasty se v posledních letech stávají stále populárnější alternativou klasických zubních past. I přes nespočet produktů na trhu, může být ovšem obtížné najít účinnou bělící pastu se kterou budete vy i váš chrup spokojeni. 

Bělící pasty většinou fungují na principu jemného obrušování nebo postupného rospouštění skvrn na povrchu zubů různými látkami obsaženými v pastě. Po domácku vyrobené zubní pasty mohou v některých případech zuby zesvětlit, ovšem za cenu poškození zubní skloviny.

Účinná bělící zubní pasta by měla být šetrná k zubní sklovině, bezpečně odstraňovat povrchové nečistoty zubů a efektivně zabraňovat vzniku zubního kazu. 

Takovou pastou je například Crest Pro Health Advanced 164g. Tato pasta obsahuje např. fluorid cínatý, který poskytuje hned řadu výhod:

  • Působí proti vzniku zubního kazu
  • Posiluje a revitalizuje slabou zubní sklovinu
  • Pomáhá zabránit tvorbě zubního plaku a bakterií v ústech
  • Zmírňuje citlivost dásní a zubů a pomáhá tak s bojem proti zánětu dásní

Jaké jsou typy bakterií v ústech a proč jsou důležité si můžete přečíst v tomto článku Bakterie v ústech. Co vám žije v puse?

Další složkou této pasty je hydratovaný oxid křemičitý. Ten bělícím zubním pastám propůjčuje vlastnost odstraňování povrchových nečistot zubů, aniž by poškozoval zubní sklovinu. Unikátní patentované složení zubních past Crest je jeden z důvodů, proč jsou oblíbeným pomocníkem milionů lidí po celém světě v domácím bělení zubů.

Další důležitou látkou pasty Crest Pro Health Advanced je tzv. hexametafosfát sodný, který bojuje proti vzniku zubníko kamene na zubech a pomáhá jako prevence proti vzniku nových skvrn na povrchu zubů.

V neposlední řadě je výhodou velikost této pasty 164g. Jsme jediný e-shop na trhu, který tuto velkou pastu nabízí. Pro vas to znamená, že vám pasta vydrží 2-4 měsíce každodenního používání.

Vojta z našeho týmu Belicipasty.cz okomentoval používání této pasty takto.

“Manželka se ptala asi po 2 dnech jestli jsem začal používat novou pastu, že mám bělejší zuby. Osobně však více oceňuji, že jsem při používání pasty neměl citlivé zuby. Každé vypláchnutí pasty studenou vodou pro mě vždy bylo nepříjemné, ale s touto pastou to necítím a vyplachuji si ústa i 3x nebo 4x ”. 

Na našem e-shopu take nabízíme sadu 3 past, které působí nejen na prevenci citlivosti zubů, ale take na regeneraci a zdraví dásní a zubní skloviny. Koukněte na sadu past Crest na dásně a zkoncujte jednou pro vždy s citlivostí zubů a dásní.

Jak bělící pastu Crest Pro Health Advanced používat

Použití je naprosto stejné jako u běžné pasty na zuby. Stačí na kartáček nanést malé množství zubní pasty – přibližně o velikosti hrášku. Je ovšem důležité pravidelně navštěvovat svého dentistu a řešit jakékoliv závažné problémy s nimi před vyzkoušením produktů na bělení povrchu zubů. Neřešená onemocnění dásní, záněty, zubní kazy a jiné potíže zubů a ústní dutiny se vždy musí řešit s ošetřujícím zubařem. Zubní pasta ani jiné produkty jako jsou ústní vody závažné problémy zubů nevyřeší. Používat by se měly v rámci kvalitní péče o svůj chrup a prevence vzniku různých nepříjemností, na jako náhrada návštěv zubaře.