Bělicí pásky Crest. Proč je neprodáváme?

Proč neprodáváme bělicí pásky Crest?

Často se nás ptáte proč neprodáváme bělicí pásky na zuby značky Crest. Málokdo ovšem ví proč, tak jsme se rozhodli sepsat tento krátký článek na vysvětlenou. Článek jsme rozdělili na 2 části - na tu první, krátkou odpověď a na tu druhou, delší. Začněme krátkou odpovědí. 

Krátká odpověď proč neprodáváme bělicí pásky Crest

Je to v EU nelegální. 

Delší odpověď proč neprodáváme bělicí pásky Crest

Mnoho z vás se nejspíš logicky zeptá proč je prodej bělicích pásku v EU nelegální. Je to prosté. Produkty s obsahem peroxidu vodíku nad úroveň 0.1% (naprosto všechny bělicí zubní pásky Crest) se nesmějí volně prodávat koncovým zákazníkům, ani firmám ve všech členských zemích EU. 

V praxi to tedy vypadá tak, že pokud najdete obchod, který bělící pásky Crest nabízí, prodávají je tak nezákonně a je i pravděpodobné, že se jedná o padělky s neznámým složením, které mohou vaše zuby a dásně poškodit. 

ČLÁNEK - Bělicí pásky Crest, proč je neprodáváme

Sepsali jsme pro vás článek s rozdíly mezi jednotlivými bělidly na zuby, včetně peroxidu vodíku, karbamid peroxidu a kyselinou PAP. Mrkněte na tento článek o rozdílech. 

Přečíst

Bělicí pásky na zuby pro EU trh

Bělící pásky na zuby vhodné pro prodej na EU trhu jsou různých složení, například přírodních olejů a výtažků z kokosu a jiných látek. Tyto produkty ovšem nemusí být efektivní na dlouhodobé vybělení zubů a následného udržení světlejšího odstínu, jelikož často pokryjí povrch zubů bílou vrstvou z látek na pásku a tento efekt důkladně neodstraní skvrny na zubech jako takové. 

Proto je pro EU trh také další látka obsažená v páscích, která už je efektivnější a nazývá se ftalimidová peroxykaproová kyselina neboli PAP

Efekt této látky se často srovnává právě s bělicím efektem peroxidu vodíku. Bohužel ve srovnání s peroxidem vodíku látce PAP chybí následující vlastnosti v rámci bělení zubů:

ČLÁNEK - Bělicí pásky Crest, proč je neprodáváme

Nezpůsobují žádnou citlivost zubů ani dásní

ČLÁNEK - Bělicí pásky Crest, proč je neprodáváme

Nepoškozují zubní sklovinu

ČLÁNEK - Bělicí pásky Crest, proč je neprodáváme

Obsahují hydroxyapatit pro regeneraci zubní skloviny

ČLÁNEK - Bělicí pásky Crest, proč je neprodáváme

Není potřeba změna stravovacích návyků při bělící kůře

Srovnání peroxidu vodíku a ftalimidové peroxykaproové kyseliny neboli PAP

Peroxid vodíku se používá v produktech zubní hygieny už dekády. Jak jsme si ale už řekli, v EU se tato látka nesmí ve volně prodejných produktech objevovat v koncentracích vyšších než 0.1%. 

Většina bělicích pásků na bázi peroxidu vodíku obsahují peroxid v koncentracích 6-20%, což je řádově 60 krát až 200 krát více než povolené množství. 

U látky PAP u koncentrace 12% je dle studií prokázána srovnatelná účinnost bělení zubů s koncentrací peroxidu vodíku 8%. S tím benefitem, že látka PAP nezpůsobuje již zmíněnou citlivost zubů a dásní a je šetrná k zubní sklovině

ČLÁNEK - Bělicí pásky Crest, proč je neprodáváme

Bělení zubů bez citlivosti

Bělící pásky na zuby jsou efektivnějším způsobem bělení zubů než pouze použití bělicí zubní pasty. Vzájemně se tyto produkty ovšem dobře doplňují. 

Na rozdíl od peroxidu vodíku je složení těchto bělicích pásků zubům přínosné, protože vedle bělicích látek obsahují také hydroxyapatit, který pomáhá regenerovat zubní sklovinu. 

Z bělicích zubních past se jako vhodná volba nabízí buď pasta s hydroxyapatitem nebo jedlou sodou a peroxidem vápníku, které ještě více podpoří bělení zubů a vy tak dosáhnete světlejšího odstínu zubů bez citlivosti, v pohodlí domova. 

 

Pár slov o peroxidu vodíku závěrem

Ať už jste ostřílení běliči zubů a pouze svůj odstín udržujete nebo s domácím bělením zubů teprve začínáte a zjišťujete si o tomto tématu více informací, doporučíme vždy koukat nejen na produkt jako takový a jeho cenu, ale také na stránky prodejce, kde daný produkt zvažujete zakoupit. 

Bělící pásky Crest se v EU koncovým zákazníkům nesmějí prodávat. To je fakt. Žádná "certifikace" nebo štítek "autorizovaného e-shopu" tuto skutečnost nezmění. 

Doporučujeme také vždy zjistit od jaké firmy vlastně produkty kupujete. Pokud je to firma tuzemská s transparentními kontaktními údaji nebo firma mezinárodní bez telefonních čísel, jasné adresy a jiných kontaktních údajů. 

Vždy také mějte na paměti, že pokud nějaká nabídka zní až moc "skvěle", je možné, že taková nabídka právě nebude skutečná nebo ji někdo nabízí mimo zákony obchodování v EU.